EINDHOVEN - Zeventien Nederlandse zwemmers doen van 9 tot en met 13 april mee aan de wereldkampioenschappen in het 25-meterbad in Manchester. Technisch directeur Jacco Verhaeren heeft zijn selectie dinsdag bekendgemaakt.

Bij de vrouwen maken de toppers Marleen Veldhuis en Inge Dekker hun opwachting in Engeland. Pieter van den Hoogenband laat het toernooi aan zich voorbijgaan. In de aanloop naar de Olympische Spelen concentreert de drievoudig olympisch kampioen zich op de training.

De schoolslagzwemster voor de wisselslagestafette bij de vrouwen wordt na de Europese kampioenschappen langebaan in maart bepaald. De snelste op de 100 meter school in Eindhoven mag mee naar Manchester. Lenneke van Schaik is toegevoegd aan de selectie voor de EK in 50-meterbad omdat Veldhuis geen gebruik maakt van haar startbewijs op de 100 meter vlinderslag.

Selectie

De selectie: Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot, Manon van Rooijen, Mitja Zastrow, Robin van Aggele, Robert Lijesen, Stefan Oosting, Bas van Velthoven, Olaf Wildeboer, Joost Reijns, Nick Driebergen, Joeri Verlinden en Bastiaan Tamminga.