STUTTGART - Bij wielerprof Stefan Schumacher zijn kort na de wereldkampioenschappen in Stuttgart sporen van amfetaminen aangetroffen.

De Duitse winnaar van een bronzen WK-medaille bracht het nieuws zelf naar buiten via een pr-bureau. Hij hoeft niet bang te zijn voor een schorsing, aangezien het geen officiële dopingcontrole betrof.

Schumacher ramde in de nacht na de wereldtitelstrijd met zijn auto onder invloed van alcohol een tuinhek. Uit het bloedonderzoek, bedoeld om de hoeveelheid alcohol vast te stellen, kwam de aanwezigheid van het verboden stimulerende middel naar voren.

"Ik heb geen idee hoe dit kan", verklaarde Schumacher. "Ik weet wel zeker dat ik nooit een verboden middel heb gebruikt."

'Privé'

Gerolsteiner, de ploeg waarvoor Schumacher rijdt, wilde dinsdag niet ingaan op de zaak. "Autorijden is een privéaangelegenheid", kaatste een woordvoerder behendig.

De Duitse renner had in 2007 een sterk jaar. Hij won in het voorjaar de Amstel Gold Race. Voor het WK in Stuttgart werden bij hem opvallend hoge bloedwaarden geconstateerd. Eind november openbaarde hij ze zelf, waarbij hij zijn onschuld bepleitte.