STUTTGART - McLaren heeft maandag, een dag na Ferrari, de nieuwe auto voor het seizoen 2008 gepresenteerd in het ultramoderne Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Bekijk video

Aanvankelijk had het team uit het Britse Woking geen plannen voor een presentatie, wegens alle spionageperikelen van vorig seizoen, maar later kwam het team op deze beslissing terug.

Rampjaar

Teambaas Ron Dennis hoopt met de nieuwe auto, die niet veel verschilt van de wagen van vorig jaar, het rampjaar 2007 achter zich te kunnen laten. "Het doel is om dit jaar te strijden voor het kampioenschap bij de coureurs en de constructeurs", zei Dennis. "We kijken uit naar een goed seizoen, waarin we hopelijk verder kunnen bouwen op de prestaties van vorig jaar."

De legaliteit van de nieuwe McLaren-wagen staat inmiddels niet meer ter discussie. De internationale autosportbond FIA blies een bijeenkomst over dit onderwerp af, nadat het team uitgebreid en publiekelijk zijn excuses had aangeboden voor de spionage-affaire.

Boete

Vorig jaar september werd McLaren uit het constructeurskampioenschap gezet en veroordeeld tot het betalen van een boete van 100 miljoen dollar, omdat hoofdontwerper Mike Coughlan technische informatie van Ferrari in zijn bezit had.

De MP4-23, zoals de nieuwe bolide is genoemd, zal donderdag debuteren op het circuit van Jerez de la Frontera, in Zuid-Spanje. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen vormen dit jaar het rijderskoppel van het team.