AMSTERDAM - Zes nieuwkomers presenteerde de Rabobankwielerploeg maandag in Rotterdam. Grote namen ontbreken daarbij. De bankploeg mikt op een verdere ontwikkeling van de reeds aanwezige profs en de opkomst van enkele jonge talenten.

Uit de eigen opleidingsploeg kwamen Tom Leezer en Bauke Mollema. Laurens ten Dam kwam van Unibet.com, Bram Tankink van Quick-Step, de Duitser Paul Martens van Skil-Shimano. Michiel Elijzen keerde terug bij Rabobank waar hij zijn opleiding genoot. Elijzen kwam de afgelopen twee jaar uit voor het Franse Cofidis.

Mentsjov

Denis Mentsjov gaat dit jaar niet op jacht naar zijn tweede opeenvolgende eindzege in de Ronde van Spanje. De 29-jarige Rus van Rabobank, die de drie weken durende Spaanse wielerronde ook won in 2005, rijdt dit seizoen de Giro d'Italia en de Tour de France, zo werd tijdens de presentatie bekendgemaakt.

Mentsjov maakt de laatste jaren in de Vuelta veel meer indruk dan in de Tour. Omdat hij blijkbaar beter presteert als hij al een grote ronde in de benen heeft, is besloten om het seizoen van de Rus anders in te delen. Gehoopt wordt dat hij op deze manier tijdens de Tour de France kan pieken.