NIEUWEGEIN - Marianne Vos doet eind deze maand toch mee aan de wereldkampioenschappen veldrijden in het Italiaanse Treviso. De winnares van de regenboogtrui in 2006 richt zich dit seizoen met het oog op de Olympische Spelen in Peking op de baan.

Hoewel ze een week eerder in Amerika nog een wereldbekerwedstrijd op de piste op het programma heeft staan, wil de renster van DSB na haar vierde plaats zaterdag bij de NK ook bij de wereldtitelstrijd starten.

Naast Vos selecteerde bondscoach Johan Lammerts bij de vrouwen Nederlands kampioene Mirjam Melchers, Daphny van den Brand, Saskia Elemans en Reza Hormes-Ravenstijn.

Startbewijs

Arenda Grimberg, Linda van Rijen en Sanne van Paassen komen in aanmerking voor het zesde startbewijs bij de vrouwen. Na de wereldbekerwedstrijd komende week in Frankrijk kiest Lammerts uit dit drietal.

Lars Boom, die zondag zijn nationale titel prolongeerde, voert de selectie aan bij de mannen. Hij rijdt in Italië zijn eerste WK bij de elite samen met Richard Groenendaal, Thijs Al, Gerben de Knegt, Wilant van Gils en Maarten Nijland.

Selecties

De selecties, mannen: Thijs Al, Lars Boom, Wilant van Gils, Richard Groenendaal, Gerben de Knegt en Maarten Nijland. Vrouwen: Daphny van den Brand, Saskia Elemans, Reza Hormes-Ravenstijn, Mirjam Melchers, Marianne Vos en Arenda Grimberg/Linda van Rijen/Sanne van Paassen.

Beloften: Thijs van Amerongen, Ivar Hartogs, Mitchell Huenders, Boy van Poppel en Ramon Sinkeldam. Junioren: Tijmen Eising, Lars van der Haar, Geert van der Horst, Kevin Smit en Jasper Ockeloen/Harm van der Sanden.