WAALWIJK - De gemeenteraad van Waalwijk is woensdagavond akkkoord gegaan met een lening van 2,5 miljoen euro voor voetbalclub RKC Waalwijk. Uiteindelijk stemden 14 raadsleden voor het voorstel en 13 tegen. De gemeente behoedt de club daarmee voor faillissement.

De lening die de gemeente nu aan de eredivisieclub verstrekt, wordt verrekend in de huurprijs van het stadion. De gemeente is eigenaar van het stadion. De raad had ruim drie uur nodig om de lening goed te keuren.

Tijdens de vergadering leverden de verschillende partijen de nodige kritiek op het beleid van het college. Ook de rol van de gemeentelijk toezichthouder werd bekritiseerd. Deze kwam er volgens diverse fracties te laat achter dat RKC met een enorm gat in de begroting zat.

De raadsvergadering werd bijgewoond door een grote groep supporters. Zij volgden het debat in de raadszaal op een beeldschermin de hal van het Waalwijkse gemeentehuis. Voorafgaand aan de vergadering bood de supportersvereniging van RKC 5000 handtekeningen aan aan het gemeentebestuur. Na de vergadering vierden de supporters het besluit, ondermeer door vuurwerk af te steken.