MANCHESTER - Tien minuten bestond er Engels optimisme, maar toen was er Spaans realisme en Braziliaans raffinement. Manchester United stond woensdagavond op Old Trafford voor de haast onmogelijke taak om Real Madrid na de 3-1 van de eerste wedstrijd alsnog uit de Champions League te stoten. Real werd verslagen, maar Ronaldo niet. Zijn drie doelpunten brachten Real ondanks een nederlaag (4-3) in de halve finales.

De Spanjaarden leunden in de return van de kwartfinales al op de -3 uit de heenwedstrijd en gaven Manchester reeds in de twaalfde minuut de eerste tik. De mission impossible van United bleek inderdaad een onmogelijke opdracht. Ruud van Nistelrooy voedde in de vierde minuut nog de Engelse hoop door een fraaie actie te besluiten met een hard schot, dat werd gekeerd door doelman Casillas. United, dat de Argentijn Veron in de basis had in plaats van Beckham, startte met een offensief.

Mooi

Dat kietelde Real wel, maar prikte niet. Real beet aan de andere zijde, op een moment dat de ploeg liet zien hoe goed het kan voetballen. Zidane opende prachtig op Guti, die Ronaldo in de loop fantastisch op maat bediende. Ronaldo knalde vervolgens hard en zuiver in de korte hoek, 0-1. Weg Engels vertrouwen, en tevens einde Engels offensief.

De thuisploeg moest eens te meer haast gaan maken, maar deed dat erg laat. Vlak voor rust, doorgaans een goed moment, kwamen de Engelsen dan toch langszij. Van Nistelrooy maakte zijn twaalfde doelpunt in deze editie van de Champions League en scherpte daarmee zijn record verder aan.

Over

Vlak na rust echter was het definitief over voor de thuisploeg, via opnieuw Ronaldo. Dat Helguera twee minuten later zijn eigen doelman passeerde en zo 2-2 maakte, deed niet meer terzake. United moest op dat moment nog drie maal scoren. Ronaldo maakte het even later met zijn derde en mooiste treffer duidelijk: de titelverdediger zou zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie met Juventus.

De overwinning was de ploeg uit Madrid desondanks niet gegund. David Beckham mocht van zijn trainer pas na ruim een uur opdraven voor Veron. Acht minuten in het veld joeg hij een vrije trap keihard het Madrileense doel in. Zes minuten later tikte hij zelfs zijn tweede achter Casillas, 4-3. Zijn persoonlijke gram had Beckham van zich afgeschoten, maar veel had United daar niet meer aan.

Sportief

De aanvallende klasse van Real was de ploeg over twee duels te veel. Daar hadden zelfs de Engelse toeschouwers vrede mee, gezien het sportieve applaus dat zij Ronaldo bij diens wissel meegaven.