MARANELLO - Ferrari heeft als eerste team hun nieuwe F1-wagen getoond. De nieuwe F2008 heeft volgens het Italiaanse team maar weinig met zijn voorganger gemeen en ziet er dan ook een beetje anders uit.

De gewijzigde regels zorgden ervoor dat Ferrari de aërodynamica van hun F1-wagen grondig onder de loep moest nemen. Het bodywork van de F2008 ziet er dan ook wat anders uit dan dat van de wagen waarmee Raikkonen in 2007 wereldkampioen werd. Tegen de start van het nieuwe seizoen zal de F2008 overigens nog meer wijzigen. Ferrari start maandag met het testen van de nieuwe wagen en wil de aërodynamica nog verbeteren tegen de eerste race in Australië.

Controle-unit

De belangrijkste wijzigingen bevinden zich verder onder de motorkap van de Ferrari. Zo werden alle elektronische hulpmiddelen voor de rijders verwijderd, werd de wielbasis aangepast en een nieuwe versnellingsbak ontwikkeld. De grootste nieuwigheid is echter de nieuwe standaard elektronische controle-unit (SECU) die alle acties van de wagen aanstuurt en registreert.

McLaren

De SECU is overigens een product van concurrent McLaren. Het Britse team, dat vorig seizoen nog bestraft werd voor het bespioneren van Ferrari, werd door de FIA aangeduid als enige leverancier van de nieuwe controle-unit. Een beslissing waar de andere F1-teams het niet echt mee eens waren.