BEEKBERGEN - Verona van de Leur is niet op tijd fit om over anderhalve week mee te doen aan het achtlandenturntoernooi in Groningen. De Waddinxveense kampt al sinds eind maart met een voetblessure en kan het toernooi van 3 en 4 mei vergeten. "Dat zal inderdaad niet gaan lukken", zei bondscoach Frank Louter daarover.

De trainer heeft nog een sprankje hoop, maar Van de Leur traint momenteel nog niet. "Ze doet alleen wat therapietraining." De coach selecteert dinsdag zes turnsters, onder wie er één reserve is. Het toernooi in Groningen is een voorbereidingstoernooi op de NK in Nijmegen (13 t/m 15 juni) en de WK, in augustus in Anaheim, nabij Los Angeles.

Kort geding

Komende zaterdag doet Nederland in Italië, nabij Verona, mee aan een interland met Israël, Groot-Brittannië en Italië. Voor die wedstrijd selecteerde Louter onder anderen Evi Neijssen. Zij won onlangs een kort geding tegen de KNGU, dat zij had aangespannen met collega-turnster Patricia Lasomer. De voorzieningenrechter in Zutphen bepaalde dat Louter de twee moest opnemen in zijn nationale seniorenselectie. Nu mag Neijssen voor het eerst mee naar een interland.

Kans

Volgens Louter heeft dat mede te maken met de afwezigheid van Berber van den Berg, Suzanne Harmes (beiden krijgen rust), Renske Endel, Monique Nuijten (beiden herstellend van een virusinfectie) en Van de Leur. "Daarbij heb ik nog geen goed beeld van Evi, dus krijgt zij de kans iets te laten zien."

De selectie voor de interland van zaterdag: Evi Neijssen, Laura van Leeuwen, Mayra Kroonen, Gabriëlla Wammes, Loes Linders en Nathalie Bletterman.