DUBAI - Voor het eerst in dit voetbalseizoen stond Edgar Davids zaterdag in Dubai in de opstelling van Ajax, in het oefenduel met Internazionale (2-2).

De rentree duurde uit voorzorg slechts een half uur, maar de middenvelder was content: "Het ging goed."

Gebroken scheenbeen

Davids, die in de voorbereiding op dit seizoen een scheenbeen brak, stond als aanvoerder in de basis en had een rentree zonder problemen. "Ik heb totaal geen last gehad van mijn been.

Vooraf had ik al met de technische staf doorgenomen dat ik niet te lang zou spelen. Ik ben er natuurlijk wel lang uit geweest.

Maandag doe ik weer mee", keek Davids vooruit naar de wedstrijd tegen VfB Stuttgart om de derde plaats van het toernooi in Dubai. Ajax verloor zaterdag van Inter na strafschoppen.

Perez

Kenneth Perez vierde in die wedstrijd eveneens een rentree, maar van een andere orde. De Deen keerde na een half jaar PSV terug bij Ajax.

Perez maakte het eerste doelpunt van Ajax en speelde naar tevredenheid van trainer Adrie Koster. "Perez heeft het heel goed gedaan. Hij maakte een prachtige goal en liet de spelers om zich heen echt beter spelen."

Oud-ajacieden

Voor Inter, dat de oud-Ajacieden Maxwell en Chivu in de gelederen had, kwamen de goals van voormalig Feyenoord-spits Julio Ricardo Cruz. Ajax' tweede doelpunt was van Johnny Heitinga, uit een strafschop.