HAMBURG - Rafael van der Vaart heeft een aanbieding voor een nieuw en verbeterd contract bij Hamburger SV naast zich neergelegd.

De Duitse voetbalclub wilde de huidige verbintenis met de 24-jarige Oranje-international, die loopt tot 2010, verlengen tot 2012.

"Ik teken niet", aldus Van der Vaart. "Mijn droom is om bij een grote club in een ander land te spelen. Die kans krijg ik niet meer als ik hier tot 2012 speel."

Juventus

Volgens Duitse media wil Juventus Van der Vaart graag overnemen. "Er is geen bod gedaan", reageerde de oud-Ajacied. "Maar ik heb ook gehoord dat Juventus interesse in mij heeft. Juventus is wel een club waar ik graag voor speel."

Van der Vaart zou bij HSV ongeveer 4 miljoen euro per jaar kunnen verdienen. "Het aanbod was prachtig", aldus Van der Vaart. "De club heeft er alles aan gedaan om me langer te houden, maar ik heb definitief besloten niet op de contractverlenging in te gaan."

Van der Vaart wilde Hamburger SV de voorbije zomer al verruilen voor Valencia. De middenvelder poseerde zelfs met het shirt van de Spaanse club. Uiteindelijk liet HSV hem niet gaan, waarna Van der Vaart even uit de gratie raakte bij de supporters. De makers van boulevardblad Bild noemden de Nederlander sindsdien vaak Van der Verrat of Vaarterlands Verräter.