CHENNAI - Tennisser Robin Haase nam vrijdagnacht (lokale tijd) afscheid van Chennai met verlies in de kwartfinales.

De Kroaat Marin Cilic voorkwam met een zege in drie sets (4-6 6-2 6-3) dat de Hagenaar zich in illuster gezelschap mocht begeven.

Baghdatis

Haase was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Marcos Baghdatis, de nummer twee van de plaatsingslijst.

De Cyprioot is de enige speler uit de top-4 bij het toernooi in India die niet doordrong tot de halve finales.

Nadal

Rafael Nadal, als eerste geplaatst, versloeg zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez in twee sets: 6-3 6-2. De als derde geplaatste Spanjaard Carlos Moya ontdeed zich van de Fransman Florent Serra, eveneens in twee sets: 6-3 6-4.

Terwijl de Rus Michail Joezjni zich eveneens bij de laatste vier voegde door een zege (6-4 6-4) op de Belg Xavier Malisse.

Regen

Haase won nog wel de eerste set die langdurig stil lag vanwege de regen. Twee breaks en eenmaal verlies van opslag bezorgden hem de setwinst: 6-4. In het vervolg nam de 19-jarige Kroaat het initiatief en moest zijn Haagse generatiegenoot in beide sets tweemaal opslagverlies toestaan.

De partij eindigde pas om half twee 's nachts. Haase reist nu door naar Melbourne voor de kwalificaties van de Australian Open. Cilic komt zaterdag uit tegen Joezjni.

Ljubicic

In Doha werd Ivan Ljubicic in de halve finales verrast door de Zwitser Stanislas Wawrinka: 6-7 (1-7) 4-6. De 28-jarige titelverdediger, befaamd om zijn verwoestende service, stond de afgelopen vijf jaar in de aanloop naar de Australian Open altijd ergens in de eindstrijd in de eerste week van januari.

Van Wawrinka had hij bovendien nog nooit verloren. De kans bestaat dat de Kroaat, in het verleden enige tijd derde op de wereldranglijst, voor het eerst in drie jaar uit de top twintig valt.

Davidenko

Ook de als eerste geplaatste Rus Nikolaj Davidenko bereikte in Doha de eindstrijd niet. Hij werd vrijdag uitgeschakeld door de Brit Andy Murray, de nummer drie van de plaatsingslijst. Murray had twee sets nodig: 6-4 6-3.