PERTH - Het Amerikaanse tennisteam heeft voor de vijfde keer in de geschiedenis de Hopman Cup veroverd. Dat ging vrijdag in Perth ten koste van Servië: 2-1.

Het dubbel Serena Williams/Mardy Fish bracht het beslissende punt binnen. Het tweetal versloeg Jelena Jankovic en Novak Djokovic in twee sets: 7-6 (7-5) 6-2.

Blessure

Het Servische excuus was de slepende dijbeenblessure van Jankovic, die haar meedoen aan het Australian Open in gevaar brengt. Ze liet voorzichtheidshalve haar single tegen Williams lopen. De Verenigde Staten kwamen daardoor erg goedkoop op 1-0.

Oppermachtig

Djokovic trok de stand in eindstrijd volgens verwachting gelijk. Hij versloeg Fish met de nodige moeite. De Serviër was in de eerste set oppermachtig, maar verzuimde in de tweede een wedstrijdpunt te verzilveren.

In de beslissende derde set werd de vermoeidheid hem bijna te machtig. Djokovic liet zich behandelen aan de schouder en sloeg in de tiebreak alsnog toe.

Jankovic

Hij riep daarmee tegelijkertijd Jankovic terug de baan op. Ze probeerde het dapper, maar na het verlies van de eerste set in de tiebreak was het verweer van het Servische duo te mager om nog een kentering te bewerkstelligen.