ROTTERDAM/ROERMOND - Het Openbaar Ministerie heeft onvoldoende bewijs gevonden dat Karel Aalbers, oud-preses van voetbalclub Vitesse uit Arnhem, zijn club voor tientallen miljoenen guldens zou hebben opgelicht. Het OM gaat de oud-voorzitter wel vervolgen voor belastingfraude en valsheid in geschrifte rondom de transfers van de oud-Vitessespelers Machlas, Makaay en Vierklau.

Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket in Rotterdam woensdagmorgen bevestigd. Volgens de woordvoerder bevindt het gerechtelijk vooronderzoek tegen de ex-Vitessevoorzitter zich na bijna drie jaar in een afrondende fase en zal het deze zomer worden afgesloten. Het is mogelijk dat Aalbers nog dit jaar voor de rechter moet verschijnen.

Mr. L. Hameleers, een van de raadslieden van Karel Aalbers, zei woensdagmorgen te betwijfelen of Aalbers ooit nog voor de rechtbank zal staan. "Uit de vele getuigenverhoren blijkt volgens ons dat Aalbers een rotstreek is geleverd door mensen rond Vitesse, die nu allemaal zelf hollenderwijs het veld moeten ruimen", meent de raadsman. Hameleers doelt daarmee op de eis van de gemeente Arnhem dat de huidige besturen van Vitesse en stadion Gelredome moeten opstappen in ruil voor een laatste reddingsplan voor de bijna failliete club.