PRAAG - Michaëlla Krajicek heeft zich teruggetrokken voor het tennistoernooi komende week in het Australische Hobart.

Ze heeft te veel last van haar polsblessure. Vanwege de kwetsuur liet ze donderdag in Auckland ook de tweede ronde van het dubbel schieten. Mede door haar fysieke problemen verloor ze dinsdag in Nieuw-Zeeland in de eerste ronde van het enkelspel.

Australian Open

Ondanks de blessure gaat vader Petr Krajicek er wel vanuit dat zijn dochter haar opwachting maakt bij de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat op 14 januari begint.

"Ze zal er alles aan doen om daar te kunnen spelen en zal het zeker gaan proberen", aldus Krajicek sr.

Volgens vader Krajicek is door de problemen met de pols wel haar deelname aan de Fed Cup zeer onzeker geworden. "Dat is vlak na Australië. Ik acht de kans dat ze daar speelt heel klein."

Achteraf

Volgens Krajicek had zijn dochter vorige maand niet moeten spelen bij de Masters in Rotterdam. "Ze had dat advies ook gekregen, maar had ook een afspraak met de bond en wilde die nakomen.

Maar achteraf is het niet slim geweest, want ze heeft er alleen maar meer pijn van gekregen. De problemen met haar pols lijken zo langzamerhand chronisch te worden en dan is rust de beste remedie. Hopelijk zijn die tien dagen voor de Australian Open nu genoeg."