LIVERPOOL - Liverpool lijkt de Engelse voetbaltitel definitief te kunnen vergeten. Het elftal van trainer Rafael Benitez liet woensdag opnieuw punten liggen in de competitie. Het thuisduel tegen Wigan Athletic eindigde in 1-1.

Liverpool zakte door het gelijkspel naar de vijfde plaats op de ranglijst en heeft twaalf punten achterstand op koploper Arsenal. Wel speelden 'The Reds' één duel minder.

Bij rust was de stand op Anfield Road nog 0-0. Fernando Torres bracht de thuisclub in de 49e minuut op voorsprong.

Lange tijd leek die ene treffer voldoende, maar verdediger Titus Bramble hielp Wigan tien minuten voor tijd met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied langszij.

Kuyt

Invaller Dirk Kuyt kon in de laatste vijf minuten niets meer aan die stand veranderen. Ryan Babel, de andere Nederlandse speler bij Liverpool, ontbrak in de selectie.

Bij Wigan Athletic deden Mario Melchiot en Denny Landzaat de hele wedstrijd mee. Het ene punt was voor Wigan welkom in de strijd tegen degradatie. De club passeerde Sunderland en staat nu zeventiende.

Manchester City

Manchester City profiteerde van het gelijkspel van Liverpool. De ploeg van de Zweedse coach Sven-Göran Eriksson was met 0-2 te sterk voor Newcastle United en nam de vierde plaats over. Blumer Elano en Fernandes Gelson maakten de doelpunten.

Blackburn Rovers versloeg Sunderland met 1-0 dankzij een benutte strafschop van de Zuid-Afrikaanse oud-Ajacied Benni McCarthy. Bolton Wanderers boekte een kostbare zege op hekkensluiter Derby County: 1-0.

Stelios Giannakopoulos scoorde in de slotminuut. Bolton nam door de overwinning afstand van de onderste plaatsen.