MADRID - Real Madrid is met veel moeite doorgedrongen tot de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi. 'De Koninklijke' rekende in eigen stadion af met derdedivisieclub Alicante: 2-1. De overwinning was na het gelijkspel van 1-1 in de eerste wedstrijd net voldoende.

Guti zorgde pas in de slotminuut voor de winnende treffer. Het eerste doelpunt van Real kwam op naam van Arjen Robben. De Oranje-international scoorde in de 31e minuut.

FC Barcelona bereikte ook de derde ronde. Het elftal van de Nederlandse trainer Frank Rijkaard kwam tegen derdedivisieclub Alcoyano niet verder dan 2-2, maar de uitwedstrijd had Barça eerder al met 3-0 gewonnen.

Santiago Ezquerro maakte in de eerste tien minuten beide doelpunten voor de thuisclub. Perona en Arnau hielpen Alcoyano na rust langszij.

Valencia

Coach Ronald Koeman boekte een klein succesje met Valencia door Real Union, uitkomend in de tweede divisie, met 3-0 te verslaan. Nicola Zigic en Joaquin (twee keer) scoorden na rust. Valencia was het eerste duel al met 2-1 te sterk.

Sevilla

Bekerhouder Sevilla ontsnapte tegen derdedivisionist Denia: 4-3. Denia stond kort voor tijd nog voor met 2-3.

Ernesto Javier Chevanton en Frederic Kanouté voorkwamen in de slotminuten een blamage voor Sevilla, dat in de eerste ontmoeting met Denia op 1-1 was blijven steken.