VALENCIA - Inter heeft zich dinsdagavond moeizaam geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Italiaanse ploeg verloor bij Valencia met 2-1. Dat was na de zege van 1-0 twee weken geleden in San Siro net voldoende voor kwalificatie, dankzij het gemaakte doelpunt in Valencia dat 'dubbel' telt.

Inter speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar van het duel tussen AC Milan en Ajax. Na de 0-0 twee weken geleden in Amsterdam volgt woensdag in Milaan de return.

Eerste klap een daalder

De dramatisch slechte wedstrijd van twee weken geleden, met in de slotfase ook nog rode kaarten voor Albelda (Valencia) en Emre (Inter), was dinsdagavond in het volgepakte Mestalla-stadion snel vergeten. Vanaf de eerste minuut zat er veel tempo en strijd in het duel. Inter deelde de eerste klap uit. Vieri profiteerde in de vierde minuut van een blunder van verdediger Ayala, 0-1. Het doelpunt in de thuiswedstrijd stond ook al op zijn naam.

De Spaanse ploeg liet zich door het sombere perspectief, met drie treffers als voorwaarde om alsnog eliminatie te voorkomen, niet ontmoedigen. Binnen drie minuten was het 1-1. Aimar scoorde met een vlammend schot. De defensie van Inter zag er bij dat doelpunt niet best uit en die gammele indruk werd in het verdere verloop van de eerste helft bevestigd. Aan alle kanten stoven de aanvallers van Valencia voorbij.

Stormloop

Met veel pijn en moeite bleef de verdediging van Inter overeind. Doelman Toldo was feitelijk de enige die koel bleef in de Spaanse stormloop, met de Noor Carew als grote gangmaker. Het vertrouwen bij Inter werd er na een half uur niet groter op toen Vieri geblesseerd naar de kant moest.

In de extra tijd van de eerste helft liet Toldo zich opnieuw gelden. In dezelfde aanval van Valencia redde hij tot drie keer toe. De drieste doelman van Inter zocht daarna openlijk ruzie met ploeggenoot Di Biaggo. Kort daarvoor had Toldo het ook al aan de stok met tegenstander Angulo.

Strafschop

Ook na de rust bleef Valencia de veel betere ploeg. Met een rake kopbal in de 51e minuut bracht Baraja de halve eindstrijd voor de thuisclub heel dichtbij. Kort daarna werd Juan Sanchez finaal onderuit gelopen door Materazzi. Nielsen blunderde door geen strafschop toe te kennen. Valencia bleef daarna jagen op de bevrijdende en verdiende 3-1. Het geluk was echter met Inter, dat in Toldo de beste man had.