PERTH - Jelena Jankovic heeft amper twee weken voor de start van de Australian Open een lichte kwetsuur opgelopen. De Servische tennisster, nummer drie van de wereld, liep woensdag tijdens de strijd om de Hopman Cup een dijblessure op.

Tijdens het duel met de Française Tatiana Golovin strekte Jankovic zich in de tweede game uit om een backhand te kunnen slaan. Bij die actie verrekte ze een spier in haar dijbeen. Jankovic besloot op te geven en zich direct te melden bij het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Toen daaruit bleek dat de kwetsuur niet al te ernstig was, besloot ze het dubbel met haar landgenoot Novak Djokovic toch te spelen. Het koppel won en versloeg zodoende Frankrijk met 2-1.

Neusoperatie

Jankovic onderging eind vorig jaar een neusoperatie, waardoor ze enige tijd niet kon tennissen. De Servische liep daardoor een conditieachterstand op. "Ik ben niet op tijd klaar voor de Australian Open", erkende ze.

"Ik heb pas twee weken kunnen trainen, dus mijn lichaam is uiteraard nog niet in topvorm. Daarom is het extra vervelend dat ik nu die blessure oploop."