EINDHOVEN - Kenneth Perez is zelf de stuwende kracht geweest achter de transfer van PSV naar Ajax. Dat zegt technisch directeur Jan Reker van PSV dinsdag in een reactie richting mopperende PSV-supporters.

Er kwamen zo veel reacties bij de club binnen dat Reker zich gedwongen voelde te reageren.

Aissati

"Ajax meldde zich zes weken geleden voor Ismaïl Aissati, toen heeft PSV aangegeven dat de club met hem in gesprek was over contractverlenging en dat over een overgang niet te praten viel", aldus Reker op de website van PSV.

Perez

"Een paar weken later kwam Kenneth met de vraag of hij naar Ajax terug mocht. Hij gaf twee argumenten, dat het reizen tussen zijn woonplaats in Noord-Holland en Eindhoven hem zwaar viel en dat hij niet blij was dat hij op de reservebank was beland na het vertrek van hoofdcoach Ronald Koeman."

"Daarna zijn de onderhandelingen tussen PSV en Ajax geopend en hebben we zaken gedaan."

Verzwakking

Reker spreekt tegen dat PSV met deze transfer de eigen positie verzwakt. "Ik wil benadrukken dat de club er alles aan doet om het sterkst mogelijke PSV op het veld te zetten."

"We hebben in korte tijd met Simons, Salcido, Afellay, Gomes en Aissati een zeer belangrijk deel van de kern van ons team voor langere periode vastgelegd. We blijven ons ook inzetten voor de verdere ontwikkeling van de eigen talenten."

Vergoossen

Volgens Reker heeft Sef Vergoossen, de trainer die het seizoen bij PSV afmaakt voordat Huub Stevens het overneemt, getracht Perez op andere gedachten te brengen.

"Maar voor Perez stond zijn beslissing vast. Hij voelde meer voor een vervolg bij Ajax dan bij PSV." Perez heeft, zo zei Reker, in het halve seizoen bij PSV een waardevolle inbreng gehad voor de resultaten van de ploeg.