LONDEN - Arsenal en Manchester United zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Beide Engelse voetbalclubs wonnen dinsdag in de competitie een thuiswedstrijd.

Arsenal was met 2-0 te sterk voor West Ham United en blijft daardoor lijstaanvoerder. Manchester, dat Birmingham City met 1-0 versloeg, volgt op twee punten.

Van Persie

Zonder de geblesseerde Robin van Persie had Arsenal weinig moeite met West Ham. Na ruim een kwartier spelen was de wedstrijd al gespeeld. Eduardo opende in de tweede minuut de score.

In het uitduel tegen Everton (1-4) maakte de Braziliaanse Kroaat zondag ook al twee doelpunten. Topscorer Emmanuel Adebayor zorgde tegen West Ham, met een knap schot via de binnenkant van de paal, voor de tweede treffer.

West Ham United had twee dagen eerder nog gestunt tegen Manchester United: 2-1. Door die uitslag nam Arsenal de koppositie weer over.

Tevez

Manchester herstelde zich dinsdag van het verlies tegen West Ham, al ging dat niet heel overtuigend. De ploeg van trainer Alex Ferguson dankte de overwinning op Birmingham City aan Carlos Tevez.

De Argentijn passeerde halverwege de eerste helft, na een hakbal van Cristiano Ronaldo, doelman Maik Taylor.

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar ontbrak bij titelverdediger Manchester nog altijd wegens een liesblessure. De Zuid-Koreaan Ji-Sung Park, voormalig PSV'er, deed wel mee.

Daniël de Ridder kwam bij Birmingham in de 67e minuut als invaller buiten de lijnen, maar de oud-Ajacied kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Chelsea

Chelsea behield enigszins aansluiting met Arsenal en Manchester United. De Londenaren versloegen dinsdag stadsgenoot Fulham met 1-2. Bij rust leidde Fulham nog met 1-0 door een benutte strafschop van Danny Murphy.

Kalou

Salomon Kalou bracht Chelsea in de tiende minuut van de tweede helft langszij. De oud-Feyenoorder kopte de bal van dichtbij in het doel.

Zondag vervulde Kalou ook al een belangrijke rol voor het elftal van assistent-trainer Henk ten Cate door tegen Newcastle United kort voor tijd de winnende treffer te maken. De Ivoriaan staat nu op vijf doelpunten in de competitie.

Ballack

Michael Ballack bezorgde Chelsea tegen Fulham de winst door in de 62e minuut een strafschop raak te schieten: 1-2.

Naast Kalou deed ook de Braziliaanse oud-PSV'er Alex dinsdag vanaf het begin mee bij Chelsea. Bij Fulham kreeg Dejan Stefanovic, eerder actief voor Vitesse, een gele kaart.

Ranglijst

Chelsea blijft door de overwinning derde in de Premier League, met zes punten achterstand op Arsenal. Voor Fulham nemen de problemen door het verlies verder toe. De voormalige club van Van der Sar blijft voorlaatste.