GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Gregor Schlierenzauer heeft dinsdag de tweede wedstrijd van de 56e Vierschansentournee gewonnen. De Oostenrijkse skispringer kwam in Garmisch-Partenkirchen tot afstanden van 132 en 141 meter.

De pas 17-jarige Oostenrijkse skispringer kwam in Garmisch-Partenkirchen tot afstanden van 132 en 141 meter. Hij vergaarde daarmee 274,4 punten.

De Fin Janne Ahonen eindigde als tweede met sprongen van 139 en 135 meter en 272,7 punten. De derde plaats was voor de Duitser Michael Neumayer met 131,5 en 135,5 meter en 258,6 punten.

Verdiend

"Ik heb deze overwinning verdiend, dit seizoen eindig ik bij de meeste wedstrijden in de voorhoede", oordeelde Schlierenzauer, die door de zege de eerste plaats in de tussenstand om de Vierschansentournee overnam van zijn landgenoot Thomas Morgenstern.

Nieuwe schans

Morgenstern eindigde als zesde in Garmisch-Partenkirchen, waar voor het eerst vanaf de nieuwe schans gesprongen werd.

De oude schans, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1936, was uit de tijd en versleten en ging in april tegen de vlakte. Dinsdag kwamen 25.000 mensen op het evenement af.

Thuiszege

In het Oostenrijkse Innsbrück is vrijdag de derde wedstrijd van de Vierschansentournee. Schlierenzauer hoopt in eigen land een stap te zetten naar de eindzege. In 2000 won een Oostenrijker voor het laatst de Vierschansentournee.

"Ik vind het al fantastisch om vrijdag op 'mijn' schans het nummer van de klassementsleider te mogen dragen", aldus de tiener.