CHENNAI - Robin Haase heeft dinsdag in de eerste ronde van het tennistoernooi in Chennai voor een stunt gezorgd door Marcos Baghdatis uit te schakelen. De Hagenaar versloeg de als tweede geplaatste Cyprioot met 6-3 6-4.

"Erg lekker om het jaar zo te beginnen", liet de opgetogen Haase vanuit India weten. "Het is allemaal nog een beetje wennen. Iedereen speelt nog niet zijn beste tennis."

"De bal stuitert ook vrij hoog, maar ik deed de goede dingen op de juiste momenten vandaag."

Breekpunten

De Nederlander serveerde op 5-4 voor de wedstrijd. Hij kreeg daarop een aantal breekpunten tegen, maar werkte die steeds weer weg. Haase besliste de partij op zijn zesde wedstrijdpunt.

"Het kostte wat moeite om het af te maken. Ik werd toch wel een beetje nerveus en ging daardoor wat ballen missen. Hij pepte zichzelf ook op en het publiek ging zich ermee bemoeien."

Goed gevoel

"Daarom werd het behoorlijk spannend. Het gaf wel een erg goed gevoel dat ik het toch kon afmaken." Het was de tweede ontmoeting tussen Haase en Baghdatis. Vorig jaar verloor hij in Canada in drie sets van de speler uit Cyprus, de nummer 16 van de wereld.

Haase treft in de tweede ronde de Kroatische qualifier Lovro Zovko, die binnen een uur met 6-4 6-0 won van de Fransman Thierry Ascione. Zovko staat op dit moment 759e op de wereldranglijst. Hij is vooral door een lange blessureperiode weggezakt.

Ascione

Haase speelde nooit eerder tegen hem, maar kent hem wel. "Hij is veel beter, die ranking zegt niet veel, anders win je ook niet zo makkelijk van Ascione. Hij speelt ook veel in het dubbel en heeft een goede service. Het kan een interessante wedstrijd worden. Het zou geweldig zijn als ik die ook win."

Voor Haase geldt het toernooi in Chennai als voorbereiding op de Australian Open in Melbourne. Hij moet voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar, dat op 14 januari begint, kwalificaties spelen.

Hij verblijft al sinds eind december in Azië om aan de warme tempraturen te wennen. "Het was maandag 35 graden. Dat is wel pittig. Vandaag was het wat minder warm. Maar de zon doet me goed. Ik heb voor mijn vertrek nog lekker getraind in Nederland en voel me fit."