KERKRADE/ZWOLLE - Roda JC en FC Zwolle hebben zich evenals FC Groningen beklaagd bij de KNVB over het opschuiven van hun competitieduels voor het komend weekeinde. De voetbalclubs vinden dat het competitieverloop nadelig wordt beïnvloed. Roda JC overweegt een schadeclaim in te dienen bij de bond voor gemaakte kosten.

De KNVB besloot vorige week op verzoek van NAC het duel met FC Groningen, dat gepland stond voor afgelopen zondag, uit te stellen. Liefst tien spelers van de Bredase club lagen met griep in bed. De wedstrijd is verzet naar zondag 27 april.

Dat niet alleen tot groot ongenoegen van tegenstander FC Groningen, maar ook van Roda JC en FC Zwolle. Roda zou zaterdag 26 april spelen tegen FC Groningen en Zwolle tegen NAC. Beide duels zijn verschoven naar dinsdagen.

Groningen diende al een claim van enkele tienduizenden euro's in bij de KNVB voor gemaakte kosten rond de uitgestelde wedstrijd tegen NAC, Roda overweegt hetzelfde te doen. "De KNVB heeft ons nu op 13 mei gezet, een Champions League-avond. Dan gaat onze recette omlaag", weet een woordvoerster nu al.

"Bovendien kunnen we al het drukwerk voor Roda-FC Groningen weggooien. Het kost ons een hoop geld, maar veel kwalijker vind ik de gevolgen voor het competitieverloop. Andere clubs zijn nu de dupe van de problemen van NAC. Bovendien, wie zegt mij dat de selectie van NAC komende zondag weer helemaal fit is?"