AMSTERDAM - Trainer Ronald Koeman van Ajax heeft goede hoopdat hij woensdagavond tijdens de tweede ontmoeting in dekwartfinale van de Champions League tegen AC Milan toch over Rafaelvan der Vaart kan beschikken. De middenvelder liep zaterdagavondtijdens de door de Amsterdammers gewonnen competitiewedstrijd tegenRoda JC (4-2) een lichte hersenschudding op.

Bekijk video

Van der Vaart klaagde zaterdag nog over geheugenverlies maartrainde maandag echter alweer met de spelersgroep van Ajax mee."Ik heb geen pijn meer alleen mijn oor voelt raar aan. Als ik meega, kan ik spelen", zei de middenvelder nog voordat hij mettrainer Koeman had gesproken. De hoofdtrainer van Ajax was ietsvoorzichtiger. "We willen geen risico met hem nemen, maar het isnatuurlijk een hele belangrijke wedstrijd."

Risico niet uit te sluiten

Clubarts Edwin Goedhart van Ajax zegt dat enig risico niet isuit te sluiten. "De kans bestaat dat hij als gevolg van een hardetik op zijn hoofd het hele seizoen niet meer inzetbaar is. Tien ofvijftien jaar geleden was dit geen discussie geweest. Dan had hijgewoon gespeeld. Nu kijken medici anders tegen de gevolgen van eenhersenschudding aan."

Hatem Trabelsi, Nigel de Jong, Steven Pienaar, ZlatanIbrahimovic en Jari Litmanen zijn twee dagen voor het duel met ACMilan weer blessurevrij. Voor Tomas Galasek komt de kwartfinale inSan Siro waarschijnlijk te vroeg. Hij behoort net als de nog steedsaan zijn enkel geblesseerde Maxwell wel tot de groep van twintigspelers die dinsdagochtend vanaf Schiphol naar Milaan vliegt.