RIJSWIJK - Ajax en Feyenoord blijven elkaar in de strijd omde tweede plaats in de eredivisie niets toegeven. De Amsterdammersbehielden zaterdag het voordeel door thuis van Roda JC te winnen(4-2), Feyenoord hield een dag later de druk op Ajax door uit bijFC Zwolle met 1-3 toe te slaan. PSV blijft op titelkoers na de-0-zege in Eindhoven tegen FC Twente. Bekijk video

Ajax kreeg van Roda in de ArenA alle medewerking. Binnen eenhalf uur was het via Ibrahimovic, Sneijder en Van der Vaart al 3-0.Sergio (twee keer) en Boukhari bepaalden de eindstand op 4-2. Ajaxverloor wel Van der Vaart (hersenschudding) en Maxwell (enkel) metblessures. Het is onzeker of zij dinsdag tegen AC Milan kunnenspelen in de return in de kwartfinales van de Champions League.

Feyenoord kwam zondag weer op een punt van Ajax. Buffel en VanHooijdonk (2) scoorden voor de bezoekers, Bosschaart voor Zwolle.PSV won zaterdag simpel van Twente via goals van Vennegoor ofHesselink en Kezman (strafschop).

Belangrijk duel

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC eindigde zondag in 1-1.Voor de thuisploeg was het duel belangrijk in de strijd tegendegradatie, voor de Nijmegenaren was het van belang in de race omEuropees voetbal. Peeters zette Vitesse op voorsprong, Schuurmanmaakte gelijk.

Verrassend

RKC Waalwijk, dat vrijdag al van Utrecht hadverloren (4-3) en NEC staan met evenveel punten (43) op de vierdeplaats. Utrecht en Roda staan gedeeld zesde (40 punten).Willem II won zaterdag in Tilburg met 3-0 van De Graafschap, datdaardoor op de laatste plaats in de eredivisie blijft. De goalskwamen van Ceesay, Jaliens en Sjoekov. Excelsior, een anderedegradatiekandidaat, won verrassend op eigen veld van Heerenveen.Boutahar maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vitesse enExcelsior staan in punten gelijk op de zestiende plaats, Zwollestaat er twee punten beter voor. RBC Roosendaal en AZ speeldenzaterdag in een wedstrijd om niets overigens met 0-0 gelijk.