Broers Schumacher rijden ondanks overlijden moeder

IMOLA - De gebroeders Michael en Ralf Schumacher starten ondanks het overlijden van hun moeder zondagmiddag gewoon in de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Imola. De Duitse formule-1-coureurs, die op pole position staan, vlogen na de kwalificatietraining even naar Keulen om haar een bezoek te brengen.

De 55-jarige Elisabeth Schumacher zakte vorige week in haar woonplaats Kerpen plotseling ineen. Ze werd met interne bloedingen naar het universiteitsziekenhuis van Keulen gebracht voor een spoedoperatie. Na de ingreep werd ze kunstmatig in coma gehouden. Ze overleed zondagmorgen.

Michael en Ralf Schumacher keerden's nachts nog naar Imola terug. Ze weigerden elk commentaar. De jongste verscheen zondagmorgen in gezelschap van zijn vrouw Cora geheel in het zwart gekleed en met een donkere zonnebril op. De wedstrijdleiding besliste dat de broers niet mee hoeven te doen aan de gebruikelijke plichtplegingen. Zij zijn vrijgesteld van de rijdersparade, de eventuele huldiging en de persconferentie.

Programma degradatiekandidaten

Programma degradatiekandidaten
Bekijk het programma van Sparta, Roda en Twente in de beslissende fase van de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie