AMSTERDAM - FC Barcelona heeft Real Madrid op 1-1 gehouden in de Primera División. De Catalanen kwamen onder aanvoering van aanvoerder Luis Enrique zeer strijdvaardig voor de dag in Bernabéu. Barça zat na de talloze blamages dit seizoen duidelijk niet te wachten op een afstraffing door de aartsrivaal.

Scheidsrechter César Muñiz Fernández had moeite de af en toe oververhitte spelers van zowel Barça als Real onder controle te houden. Maar liefst twaalf keer greep hij naar zijn borstzak om een gele kaart te trekken. Hij verdeelde ze keurig over de twee teams. Míchel Salgado van Real kreeg er twee en moest in de 88ste minuut het veld verlaten.

De Spaanse voetbalkraker kende twee gezichten, een zeer aantrekkelijke eerste helft en een matig tweede bedrijf. De doelpunten vielen in het eerste gedeelte. Ronaldo maakte in de zestiende minuut na een doorkopbal van Raúl 1-0 en Luis Enrique zette in de 31ste minuut de gelijkmaker op het scorebord. In de slotfase kregen ZinedineZidane, Luis Figo en Ronaldo van Real en Patrick Kluivert en Juan Riquelme van Barcelona nog kansen om het duel te beslissen, maar slaagden daar niet in.

Koploper Real heeft in de stand een voorsprong van vier punten op Deportivo La Coruña, dat zondag speelt tegen Sevilla FC. Barça blijft ondanks het eervolle gelijkspel tegen Real troosteloos in de middenmoot.