GRONINGEN - FC Groningen legt bij de KNVB een claim neer voor de gemaakte kosten van de uitgestelde wedstrijd FC Groningen - NAC. Dat heeft directeur Hans Nijland zaterdag bevestigd. Het gaat om enkele tienduizenden euro's. Volgens Nijland heeft de KNVB aangegeven de redelijkheid van de claim in te zien.

"We hebben flink wat kosten gemaakt voor de wedstrijd", legt Nijland uit. "Mensen ingehuurd, catering besteld, drukwerk gemaakt, reclamespots op radio en tv gekocht. Een wedstrijd afzeggen wegens ziekte van de spelers is iets dat volgens mij ook echt alleen in Nederland kan."

Griep

De KNVB stelde de wedstrijd uit op verzoek van NAC. Een groot deel van de Bredase selectie is getroffen door een griepvirus. Uit het oogpunt van een eerlijke competitie heeft het bestuur betaald voetbal besloten het duel van zondag van het programma te halen.

Inmiddels zou er een nieuwe datum voor het duel gevonden zijn. Nijland verklaarde zaterdag dat FC Groningen - NAC nu op zondag 27 april wordt afgewerkt. Groningen wilde de wedstrijd niet doordeweeks inhalen.

De verplaatsing van het duel levert wel een extra probleem op. Op 26 april staan volgens het competitierooster Roda JC - FC Groningen en NAC - FC Zwolle op het programma. Wat er met die wedstrijden gaat gebeuren, is nog onbekend. De KNVB kon overigens de nieuwe datum voor FC Groningen - NAC nog niet bevestigen.