UTRECHT - Foeke Booy blijft trainer van FC Utrecht. De -jarige coach heeft zijn contract bij de eredivisieclub met twee jaar verlengd. De clubleiding maakte de nieuwe verbintenis vrijdagavond bekend in de rust van de wedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk.

Door de grote financiële problemen bij zijn werkgever moet Booy komend seizoen wel terug in salaris. Hij gaat ongeveer 15 procent minder verdienen in de Galgenwaard.

Tevreden

"Ik heb begrip voor de situatie waarin FC Utrecht zich bevindt", aldus Booy in een persverklaring. "Ik ben ook blij dat het bestuur vertrouwen in mij heeft. Ik reken erop dat we ook volgend seizoen met een kwalitatief goede groep kunnen werken." Technisch directeur Han Berger: "Voor Booy was en is het niet de makkelijkste situatie om als hoofdcoach te debuteren. We zijn zeer tevreden over zijn werkzaamheden."

Booy is sinds 1995 bij FC Utrecht in dienst als trainer. De oud-prof debuteert dit seizoen als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Onder zijn leiding plaatste FC Utrecht zich afgelopen dinsdag via een zege van 2-1 op PSV voor de finale van de Amstel Cup.