OAKLAND - De spelersvakbond ATP is niet onder de indruk van de dreigementen van de Australische tennisser Lleyton Hewitt. De nummer één van de wereld wil de organisatie voor 1,5 miljoen euro aanklagen als zijn boete niet volledig wordt kwijtgescholden. Bovendien eist Hewitt publieke excuses van de ATP.

Hewitt kreeg vorig jaar een geldstraf opgelegd omdat hij een interview met de televisiezender ESPN weigerde. Hij moest de helft van zijn prijzengeld van het toernooi in Cincinnati inleveren, .650 euro. Hewitt ging in beroep en inmiddels is het bedrag teruggebracht tot 20.000 euro. De Australiër weigert echter te betalen.

"Maar we zijn niet bang voor zijn dreigementen", aldus een woordvoerder van de ATP. "Wat ons betreft is de zaak afgehandeld. Er is een beroep geweest en we gaan er vanuit dat de uitspraak wordt nageleefd." Volgens de advocaten van Hewitt zal de ATP in juni in Australië worden aangeklaagd als de zaak niet voor die tijd wordt opgelost. De tennisser ligt regelmatig overhoop met de vakbond.