LONDEN - De bookmakers wrijven zich al in de handen. De kans wordt namelijk steeds groter dat de Engelse competitie, premier league, dit seizoen pas beslist wordt in de verlenging. Koploper Manchester United heeft met nog vier wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op Arsenal, maar de Londense club kan op gelijke hoogte komen door een inhaalduel te winnen.

Bergkamp kan met zijn team momenteel bogen op een iets beter doelsaldo dan Van Nistelrooij. Het verschil tussen beide titelkandidaten, die deze week tegen elkaar gelijkspeelden (2-2), is één treffer. Arsenal heeft tot dusver wel vaker gescoord, zes keer om precies te zijn.

De Engelse voetbalbond (FA) heeft op zijn website onthuld wat er gaat gebeuren als er twee (of meer) clubs gelijk bovenaan eindigden of gelijk onderaan op een degradatieplaats. Als het aantal wedstrijdpunten, het doelsaldo en de gemaakte treffers geen doorslag geven, dan spelen beide rivalen een of meer beslissingswedstrijden op neutraal terrein. Deze procedure zal ook worden gevolgd om zonodig uitsluitsel te geven over deelneming aan de Europa Cup.