ROME - Jaap Stam weigert een nieuw contract te ondertekenen bij Lazio Roma. De 30-jarige verdediger noemt het laatste aanbod van zijn Italiaanse werkgever zelfs lachwekkend. "De club wil dat we 45 procent salaris inleveren", schrijft hij donderdag op zijn website. Een vertrek van Stam aan het eind van dit seizoen lijkt onvermijdelijk.

Lazio verkeert in financiële nood. De club uit de Serie A leed over de eerste vier maanden van het nieuwe jaar 20 miljoen euro verlies en ontkomt niet aan een stevige sanering. Onderdeel daarvan is het drastisch verlagen van de spelerssalarissen en het aanbieden van aandelen van de club in ruil voor vier maanden achterstallig loon.

Contract

Stam kan zich volstrekt niet vinden in die aanbieding. "Ik begrijp dat de club het moeilijk heeft, maar ik kan toch echt niet mijn boodschappen in de supermarkt met aandelen betalen. Voor mij is het simpel. Ik heb twee jaar geleden een contract getekend en ik verwacht dat Lazio zich daar aan houdt."

De international, die momenteel revalideert van een dijbeenblessure, houdt er zelf ernstig rekening mee dat hij op de transferlijst komt. "Dat gebeurt als we voor het eind van de week niet tekenen. Het zij zo. Ik ben benieuwd of er andere clubs zijn die vinden dat ik volgend seizoen een contract waard ben. Ik wacht rustig af."