PHILADELPHIA - Basketballegende Michael Jordan heeft woensdag (plaatselijke tijd) zijn carrière beëindigd met een verlies. Hij verloor met zijn Washington Wizards met 107-87 van de Philadelphia 76ers.

In zijn laatste partij scoorde de sterspeler vijftien punten. Hij kreeg even voor het einde van de partij een publiekswissel waarbij het publiek hem een staande oveatie van drie minuten gaf.

"Bedankt voor de steun voor de sport. Bedankt voor de steun aan mij", sprak Jordan woensdag in een ultra korte toespraak bij zijn afscheid. "Ik waardeer dat. Blijf van het spel genieten."

Air Jordan

Michael 'Air' Jordan (40) speelde vijftien jaar in de NBA, de nationale basketbalcompetitie in de VS. Hij won onder andere zes keer de NBA titel met de Chicago Bulls en was tien keer topscorer in de competitie.

In totaal maakte hij 32.292 punten waarmee hij achter de bijna even legendarische Kareem Abdul-Jabbar en Karl Malone op de derde plaats staat.

Jordan nam trouwens al twee keer afscheid van het basketbal. In stopte hij twee jaar bij de Chicago Bulls. In 1999 vertrok hij bij de Bulls met de opmerking dat hij er voor 99,9 procent zeker van was dat hij niet zou terugkeren. Een jaar later kwam hij in de directie van de Wizards om achttien maanden later zijn eerste wedstrijd voor die club te spelen.