GLASGOW - Koploper Celtic heeft in de Schotse voetbalcompetitie weer eens gewonnen. De club van Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno kwam de afgelopen twee competitieduels niet verder dan 1-1, maar versloeg dinsdag middenmoter Falkirk met 4-0.

Celtic, zeker van overwintering in de Champions League, heeft de voorsprong op nummer twee Glasgow Rangers nu uitgebreid naar vijf punten. De aartsrivaal heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.

Tim Krul, de Nederlandse doelman van Falkirk, kreeg in de negende minuut al een doelpunt om zijn oren toen Scott McDonald een strafschop benutte. Voor rust maakte Aiden McGeady de 2-0. McGeady was ook verantwoordelijk voor de derde en vierde Celtic-goal. Falkirk speelde vanaf de 64e minuut met een man minder nadat Darren Barr rood kreeg.

Vennegoor of Hesselink begon bij Celtic in de basis en werd in de 80e minuut gewisseld. Sno begon op de reservebank en mocht nog zes minuten invallen. De Nederlandse verdediger Gerard Aafjes stond voor Falkirk in het veld.