EINDHOVEN - PSV kan woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale niet beschikken over Danny Koevermans. De aanvaller heeft nog teveel last van de hamstringblessure die hij maandag op de training opliep. Koevermans is zondag waarschijnlijk wel inzetbaar tegen Ajax.

Eric Addo kan woensdag ook niet spelen tegen de Italiaanse kampioen; hij is geschorst. PSV-coach Jan Wouters heeft de jonge Brazilianen Fagner en Jonathan Reis aan de selectie toegevoegd. Daarnaast is ook Danko Lazovic weer van de partij. Hij was in het met 4-2 verloren duel tegen Roda JC, afgelopen vrijdag, geschorst. John de Jong, Tommie van der Leegte en Manuel da Costa zijn al langer geblesseerd.

Overwintering

PSV is inmiddels zeker van overwintering in een Europees bekertoernooi, maar weet nog niet of dat de Champions League of de UEFA Cup zal worden. Om verder te komen op het hoogste niveau moeten de Brabanders woensdag winnen van het al geplaatste Inter. Fenerbahçe - nu de nummer twee in de groep - moet dan nog wel punten verspelen tegen CSKA Moskou.

De Russische ploeg is inmiddels uitgeschakeld en heeft in Istanbul niet de beschikking over de topaanvallers Jo en Vagner Love. Bovendien ligt de Russische competitie al enkele weken stil én verliest Fenerbahçe maar zelden in eigen stadion.

Die wetenschap verontrust PSV-aanvoerder Timmy Simons maar nauwelijks: "We moeten onszelf na de wedstrijd niets kunnen verwijten en vol voor de overwinning gaan. Dan zien we later wel of het genoeg is om in de Champions League te blijven."

Vrijuit

"We kunnen vrijuit spelen", weet Wouters. "We willen het hoogst haalbare en dat is verder komen in de Champions League. We moeten dus eerst zelf winnen. Daarna moeten we maar zien hoe het duel tussen Fenerbahçe en CSKA is afgelopen. Ik weet niet of het beter is voor dit elftal om in de UEFA Cup te spelen. Ook voor jonge jongens is het goed om ervaring op te doen op het hoogste niveau."

Zlatan

Het inmiddels al geplaatste Internazionale komt naar Eindhoven met een aangepast elftal. De belangrijkste afwezige is Zlatan Ibrahimovic, die in het eerste duel tegen PSV (2-0) beide doelpunten maakte. De Zweed is geschorst, net als de verdedigers Walter Samuel en Nicolas Burdisso. Daarnaast zijn Francesco Toldo, Olivier Dacourt, Luis Figo, Patrick Vieira, Dejan Stankovic en Luis Jimenez geblesseerd.

"Maar om nou over een B-elftal te spreken, dat gaat me ook weer wat te ver", aldus Wouters. "Er blijven genoeg goede voetballers over. De spelers die tegen ons meedoen, kunnen op ieder topniveau mee."

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Marcellis, Salcido en Alcides; Mendez, Simons, Afellay, Culina en Zonneveld; Farfan en Lazovic.

Internazionale

Trainer Roberto Mancini van Internazionale heeft zeven jeugdspelers opgenomen in zijn selectie. Coach Mancini arriveerde dinsdag in Eindhoven onder anderen met de talenten Goran Slavkovski, Danielo Federici, Dennis Esposito, Fabio Perissinotto, Francesco Bolzoni, Gabriele Puccio en Paolo Tornaghi.