AMSTERDAM - Mauricio Soler overweegt volgend seizoen zijn kaarten op zowel de Tour de France als de Giro d'Italia te zetten.

"Ik zal uiteraard zeer hard moeten trainen, maar ik denk dat ik het ook goed in de Giro kan doen. De Giro heeft volgend jaar enkele zware bergritten in het parcours die mij goed liggen", oordeelt de Colombiaan van Barloworld. Soler won het afgelopen jaar verrassend de bolletjestrui voor het bergklassement in de Ronde van Frankrijk.

De 24-jarige Soler, die momenteel in eigen land herstelt van een polsoperatie, vreest niet dat hij door het koersen in de Ronde van Italië te vermoeid raakt om een maand later ook een goede Tour te rijden.

"Er zijn veel renners die in het verleden in hetzelfde jaar een goede Giro en Tour hebben gereden. Voor mij wordt 2008 een erg belangrijk, maar ook lastig seizoen. Ik ben echter heel gemotiveerd en kan niet wachten weer op de fiets te stappen."

Vertrouwen

Barloworld-manager Claudio Corti heeft het volste vertrouwen in de capaciteiten van de Colombiaanse klimmer, die vrijdag in eigen land tot sportman van het jaar werd uitgeroepen. "Mauricio is erg enthousiast over volgend seizoen en wil graag iets nieuws proberen. De Giro is een belangrijk doel voor ons en we hopen een uitnodiging van de organisatie te krijgen."

Barloworld is als pro-continentalploeg niet automatisch zeker van een startbewijs in de grote rondes. Vorig jaar werd het Britse team met een wildcard aan de in Londen startende Tour toegelaten