GRONINGEN - Leonardo heeft na ruim negen maanden blessureleed zijn rentree bij Ajax gemaakt. De Braziliaan speelde maandagavond als invaller een klein half uurtje mee tijdens de uitwedstrijd van het tweede elftal van de Amsterdamse club tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

Leonardo had een aandeel in de ruime zege van Ajax (0-3). Hij miste bij een voorsprong van 0-2 een strafschop maar bereidde iets later wel de treffer van Martina voor.

Kruisband

Leonardo scheurde vorig seizoen op 4 maart zijn kruisband in de door zijn club verloren thuiswedstrijd tegen Heerenveen (0-1). Het is nog niet bekend of de Braziliaan zondag al op de bank mag zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV.

Ogararu

George Ogararu is zondag in het uitverkochte duel met de regerend landskampioen gewoon inzetbaar. De Roemeense rechtsback ontbrak zaterdag tijdens de door Ajax gewonnen uitwedstrijd bij Willem II (3-2) nog wegens een spierblessure.

Hij trainde maandag zonder problemen met de selectie mee. Gabri verscheen niet op het trainingsveld naast de Arena.

De Spanjaard heeft nog last van zijn bovenbeen. Trainer Adrie Koster van de Amsterdamse koploper van de eredivisie verwacht dat Gabri tegen PSV kan beginnen.

Herstel

Voor Edgar Davids (beenbreuk), Laurent Delorge (achillespees) en Jeffrey Sarpong (schouder) komt de topper tegen de kampioen uit Eindhoven nog te vroeg. Ze werkten maandag naast de ArenA individueel aan hun herstel.