MADRID - Autocoureur Fernando Alonso keert terug in de formule 1-renstal van Renault. De Spanjaard heeft een tweejarig contract getekend, zo bevestigde Renault maandag.

Voor het Franse team won Alonso de wereldtitel Formule 1 in 2005 en 2006. Het afgelopen seizoen kwam de 26-jarige coureur uit voor het Britse McLaren en werd hij derde in het WK.

Piquet Junior

De Braziliaan Nelson Piquet junior wordt de teamgenoot van Alonso in 2008. Dat maakte Renault bekend. 'Nelsinho', zoon van de vermaarde oud-wereldkampioen Nelson Piquet, was vorig seizoen nog testrijder.

Renault, met de Nederlandse bank ING als hoofdsponsor, deed Alonso begin november al een aanbieding. Teambaas Flavio Briatore zei toen dat de Spaanse coureur goed paste in de toekomstplannen van Renault.

Hamilton

Alonso werd dit jaar in zijn McLaren door de Fin Kimi Raikkonen (Ferrari) onttroond als wereldkampioen. Hij lag regelmatig met teambaas Ron Dennis en met zijn Britse ploeggenoot Lewis Hamilton overhoop over zijn rol binnen McLaren.

Ook speelde de emails van Alonso een sleutelrol in de spionage-affaire met Ferrari, waarvoor het team een boete van 100 miljoen dollar kreeg. Alonso zegde in november zijn contract bij McLaren op.

Verrukt

"Ik ben verrukt over mijn terugkeer naar Renault", reageerde Alonso. "Bij dit team ben ik als coureur groot geworden in de Formule 1. Renault heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar ik ben ervan overtuigd dat het team een snelle auto kan bouwen, waarmee ik in 2008 vooraan kan rijden."

Renault

Renault wist dit jaar geen enkele Grand Prix te winnen. Voor Briatore was dat aanleiding om de samenwerking met de Italiaan Giancarlo Fisichella en de Fin Heikki Kovalainen te beëindigen.

"We zien uit naar de hernieuwde samenwerking met Alonso. Zijn vaardigheden als coureur staan buiten kijf. Het is een groot voordeel dat hij het team kent en weet hoe we werken. Hij zal zich snel thuisvoelen bij ons", aldus Briatore.

De Fransman Romain Grosjean, afgelopen seizoen winnaar van de F3 Euroseries, is aangetrokken als test- en reservecoureur bij Renault.

ZIE OOK:
Alonso voor megabedrag naar Renault