BARCELONA - FC Barcelona heeft de achterstand op titelverdediger Real Madrid niet groter later worden. Dat kostte moeite. De ploeg van Frank Rijkaard won zondagavond thuis ternauwernood, maar wel verdiend, van Deportivo la Coruña: 2-1.

De bezoekers startten overweldigend, met de openingstreffer van Cristian in de derde minuut. Ronaldinho maakte vlak voor rust gelijk. De Braziliaanse ster benutte een strafschop. Xavi besliste het duel pas ver in de tweede helft.

Bij Barça, nog altijd tweede op vier punten van Real, maakte de Kameroense spits Samuel Eto'o zijn rentree na maandenlang blessureleed. Hij hield het ruim een uur vol. Ook de Deco is weer fit. De Portugese middenvelder viel in.

Madrid

Atletico Madrid vocht in eigen stadion Vicente Calderon een verbeten duel uit met Getafe. Letterlijk. De arbiter had een boekhouder nodig voor de administratie. Hij gaf een reeks gele kaarten. Sergio Aguero (Atletico) en Lucas Licht (Getafe) kregen er twee.

Beide teams eindigden met negen man. Direct rood was er voor doelman Roberto Abbondanzieri (hands buiten het strafschopgebied) en Jose Antonio Reyes (smerige overtreding). De Madrileense derby eindigde in 1-0 door een doelpunt van Diego Forlan.