MILAAN - Koploper Internazionale heeft zondag in de Italiaanse voetbalcompetitie de voorsprong op de concurrentie vergroot. Inter won thuis met 4-0 van Torino, terwijl nummer twee AS Roma uit bij Livorno bleef steken op 1-1.

Inter, dat woensdagavond in Eindhoven PSV treft in de Champions League, staat nu vijf punten voor.

Juventus won met 1-0 van Atalanta. De ploeg uit Turijn staat derde, op acht punten. De Tsjechische middenvelder Pavel Nedved scoorde pas vijf minuten voor tijd, overigens wel op fraaie wijze. Hij boog de bal van afstand de goal in.

Kampioenschap

Inter is hard op weg naar een volgend kampioenschap. Net als afgelopen jaar demarreert de ploeg weg van de concurrentie. In vijftien duels is het team van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic ongeslagen en heeft het al 37 punten vergaard.

Zondag was er wederom geen vuiltje aan de lucht. Ibrahimovic moest er echter wel wat acteerwerk voor uit de kast halen om Inter aan een voorsprong te helpen. Zeven minuten voor rust had Zlatan geluk toen de scheidsrechter hem een strafschop mee gaf. De Zweed benutte hem zelf.

Cruz

In de tweede helft breidden oud-Feyenoorder Julio Cruz (na een voorzet van oud-Ajax-speler Cristian Chivu), Luis Jimenez en Ivan Cordoba de marge uit naar een comfortabele 4-0.

Onderin de Serie A bewees de jonge aanvaller Nicola Pozzi zijn ploeg Empoli een goede dienst. Hij maakte maar liefst vier doelpunten, waarmee hij Empoli van de laatste plaats bevrijdde. Slachtoffer werd Cagliari (4-1), dat nu de rij sluit.