ASPEN - De Oostenrijkse skifederatie gaat een klacht indienen bij de wereldskifederatie FIS over de wereldbekerrace in Aspen dit weekeinde. De afdaling voor vrouwen in het Amerikaanse ski-oord ging gewoon door ondanks slecht zicht en zachte sneeuw.

Oostenrijk houdt de organisatie verantwoordelijk voor de zware valpartijen die volgden.

De Oostenrijkse Alexandra Meissnitzer maakte een zware val en blesseerde haar knie nadat ze op het parcours in een stukje zachte sneeuw was beland. Later belandde de Française Anne-Sophie Barthet in de afzetting. Zij werd naar het ziekenhuis afgevoerd met een ontwrichte knie.

Oostenrijk

Oostenrijk trok zijn deelneemsters na de val van Meissnitzer terug. De organisatie brak de wedstrijd na startnummer 37 af, maar besloot de race toch weer te hervatten.

De race had nooit gehouden mogen worden, vond de Oostenrijkse coach Herbert Mandl. "Het was gevaarlijk. Er moet meer verantwoordelijkheid worden genomen voor de racers - hen is niets gevraagd."

Klagen

Atle Skaardal, race-director voor de FIS verdedigde de beslissing van de jury. "Het is een boute uitspraak dat wij niet om de racers geven. Je bent altijd aan het klagen voor de race, dat is niets nieuws", zei de Noor tegen Mandl.

"Ik hoorde overigens een van jouw skiesters op tv zeggen dat het acceptabel was om te racen", besloot Skaardal.