MADRID - Ronald Koeman beleeft vooralsnog weinig plezier aan het trainersschap bij Valencia. Na de definitieve uitschakeling in de Champions League afgelopen week, volgde zaterdag een 0-0-gelijkspel bij Osasuna.

Valencia begon de wedstrijd met slechts één spits, international David Villa. Koeman hoopte de slag op het middenveld te winnen met extra versterking in die linie.

Die tactiek leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor Valencia vermoedelijk weer terrein zal verliezen op de topploegen in de Primera Division.

Real

Ruud van Nistelrooy heeft Real Madrid weer eens behoed voor puntenverlies. De Nederlandse aanvalsleider van de Spaanse kampioen maakte zaterdag uit bij Athletic Bilbao de enige treffer. Hij scoorde in de 55e minuut.

Wesley Sneijder begon ook in de basis. De middenvelder werd een kwartier voor tijd vervangen door Fernando Gago. Arjen Robben mocht vlak voor het laatste fluitsignaal Robinho nog even komen aflossen.

Royston Drenthe bleef op de bank. Door de 1-0-zege heeft Real nu zeven punten voorsprong op FC Barcelona en Villarreal, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.