ROTTERDAM - NAC blijft het uitstekend doen in de eredivisie. Op de veertiende speeldag behaalde de Bredase club de zevende overwinning van het seizoen.

In Rotterdam werd Excelsior met 3-0 verslagen door doelpunten van Patrick Zwaanswijk, Matthew Amoah en Kurt Elshot. Bij rust was de stand nog 0-0.

Vitesse - Twente

Vitesse heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-2 gelijk gespeeld. Na drie achtereenvolgende nederlagen kon de thuisclub eindelijk weer een punt aan het totaal toevoegen.

Bij de rust leidde Vitesse met 2-1, nadat Mads Junker twee keer had kunnen profiteren van missers in de Twentse verdediging. De gelijkmaker van de bezoekers kwam op naam van Romano Denneboom.

Acht minuten voor tijd voorkwam invaller Youssef Hersi dat er zelfs drie punten in Arnhem bleven.

Heracles

Heracles heeft zich door een verdiende 2-0-zege op De Graafschap zaterdagavond een goede dienst bewezen. De ploeg van trainer Ruud Brood was de laatste weken afgezakt naar de voorlaatste plaats, maar stijgt door de zege twee plaatsen.

De ruststand was 0-0. Door twee doelpunten kort na elkaar in 57ste en 66ste minuut van respectievelijk Igor Gluscevic en Kwame Quansah greep de thuisclub de kostbare winst.