MUNCHEN - Bayern München bleef zaterdag op eigen veld tegen het laag geklasseerde MSV Duisburg steken op 0-0. Veel schade ondervond de koploper in de Bundesliga niet van het puntenverlies.

Naaste belager Werder Bremen verloor met 4-3 bij Hannover 96. Hamburger SV, de nummer drie, hield ook maar een punt (0-0) over aan het duel met hekkensluiter Energie Cottbus.

Bayern heeft 35 punten uit zestien duels. Werder volgt met 33 punten, HSV heeft twee punten minder. De Zuid-Duitsers, met Mark van Bommel in de basis, slaagden er in de slotfase niet in te profiteren van een numerieke meerderheid nadat Duisburger Mohamadou Idrissou uit het veld was gestuurd.

Ervoor en erna werd het doel van Duisburg belegerd maar ontbrak, zoals vaker de laatste tijd, de precisie bij Bayern. Van Bommel ontving geel, diens landgenoot Michael Lamey kwam namens Duisburg vanaf de 37e minuut in actie.

Werder

Werder Bremen kon niet profiteren en liep tegen de eerste nederlaag in 35 jaar in Hannover op. Het spectaculaire treffen eindigde in 4-3 voor de thuisploeg, waar Arnold Bruggink opnieuw geen basisplaats had.

Grote man was Maik Hanke met drie treffers, waaronder de beslissende in de 77e minuut. Voor Werder scoorde oud-Ajacied Markus Rosenberg tweemaal. Hugo Almeida kon de nederlaag maar moeilijk verkroppen. In de blessuretijd ontving de invaller nog rood.

HSV

HSV had drie Nederlanders in de basis. Joris Mathijsen, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart konden tegen Energie Cottbus een kleurloze voorstelling niet voorkomen. Romeo Castelen viel 25 minuten voor tijd in en ontving nog geel.

Titelverdediger VfB Stuttgart zag vorige week een zegereeks van vier duels onderbroken maar zette nu de opmars weer voort met een 3-1-zege op Wolfsburg.

De "Schwaben" staan na een mislukte competitiestart inmiddels achtste, net onder Schalke dat bij Eintracht Frankfurt met 2-2 gelijkspeelde. Verdediger Heiko Westermann redde in de slotminuut met zijn tweede treffer een punt voor de gasten uit Gelsenkirchen.