AMSTERDAM - Didier Drogba wacht waarschijnlijk een operatie aan zijn knie. De 29-jarige aanvaller van Chelsea heeft al twee maanden last van de blessure, maar speelde wel gewoon.

Trainer Avram Grant liet vrijdag weten dat het negentig procent zeker is dat Drogba zaterdag in het thuisduel tegen Sunderland niet meespeelt. Ook doelman Petr Cech staat nog geblesseerd aan de kant.

Afrika Cup

Chelsea zit met de situatie-Drogba in zijn maag, ook vanwege het feit dat de Ivoriaanse aanvaller eind januari een maand afwezig is door de Afrika Cup. Grant stelde dat in de komende dagen duidelijk wordt of Drogba geopereerd moet worden.

"Hij wil altijd spelen, maar we moeten op zijn gezondheid letten. We zijn alert op zijn blessure en in de komende dagen moet blijken wat het beste is voor hem."

Belangrijk

Als de spits onder het mes moet, moet Chelsea het zeker tot en met half februari zonder hem stellen. Drogba is de laatste wedstrijden erg belangrijk voor de ploeg uit Londen. In de afgelopen negen duels trof de spits acht keer doel.

Grant liet in aanloop naar het duel tegen Sunderland ook weten absoluut niet blij te zijn met de planning van de Afrika Cup.

Toernooi

"Het toernooi zou eigenlijk in juni of juli gespeeld moeten worden. Vroeger speelden er niet zo veel Afrikanen in de Europese competities, maar nu wel. Het zou beter zijn voor de clubs en de spelers als het evenement in de zomer plaatsvindt."

Naast Drogba kan Chelsea tijdens de Afrika Cup ook geen beroep doen op zijn landgenoot Salomon Kalou, de Nigeriaan John Obi Mikel en de Ghanees Michael Essien.