EINDHOVEN - PSV verwacht dat het komende week overeenstemming bereikt met Gomes over contractverlenging.

De koploper uit de eredivisie meldde vrijdag dat de clubleiding drie positieve gesprekken heeft gevoerd met de Braziliaanse doelman en zijn adviseurs.

Onvrede

Gomes uitte eerder zijn onvrede. "Het vertrouwen is weg", stelde hij in Voetbal International. Gomes meende dat de onderhandelingen over het openbreken en verlengen van zijn huidige contract, dat tot de zomer van 2011 loopt, te lang hebben geduurd.

Na de gesprekken is de onvrede bij de keeper verdwenen, aldus PSV.

Contractverlengingen

Gomes is niet de eerste die zijn contract bij PSV, vermoedelijk, verlengt. Aanvoerder Timmy Simons tekende eind september al tot 2011 bij.

Ibrahim Afellay bereikte maandag overeenstemming met PSV over een verbintenis tot 2011 en Carlos Salcido heeft sinds dinsdag een contract dat medio 2012 afloopt.

Reker

Algemeen directeur Jan Reker toonde zich vrijdag opgetogen. "Alle spelers waar Ronald Koeman achteraan zat, liggen nu vast. Hij moet maar lekker naar zijn tweede lijstje kijken. Ik zal hem daarover bellen."

Koeman

Koeman was tot voor kort trainer van PSV. Hij vertrok eind oktober naar Valencia en is bij zijn nieuwe club naarstig op zoek naar versterking. Valencia presteert met de huidige selectie ondermaats.

De Spanjaarden zijn uitgeschakeld in de Champions League en ook in de Primera Division blijven goede resultaten achterwege. Zondag verloor Valencia nog met 0-3 van Athletic de Bilbao.