AMSTERDAM - Trainer Adrie Koster van Ajax kan zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II nog niet over Gregory van der Wiel beschikken. De verdediger ondervindt nog te veel hinder van een knieblessure die hij in de uitwedstrijd tegen Feyenoord opliep.

Voor Leonardo komt het duel in Tilburg eveneens nog te vroeg. De Braziliaan maakt wellicht maandagavond na acht maanden blessureleed zijn rentree in Jong Ajax, dat op bezoek bij FC Groningen gaat. Koster kan tegen Willem II ook nog geen beroep op Edgar Davids, Thomas Vermaelen en Laurent Delorge doen.

Trainer Koster heeft de nederlaag van vorige week tegen NAC (1-3) inmiddels uitgebreid met zijn spelers besproken. "We verloren niet alleen omdat Luque en Luis Suarez nauwelijks mee verdedigden. Het was een samenloop van omstandigheden. Achterin hebben we het ook niet goed opgevangen. Emanuelson speelde inderdaad niet zijn beste wedstrijd."

Van Bronckhorst

Trainer Bert van Marwijk van Feyenoord weet nog niet of hij zondagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen VVV een beroep op Giovanni van Bronckhorst kan doen. De aanvoerder is nog niet helemaal hersteld van de knieblessure die hij vorige week in het door zijn ploeg gewonnen duel met Heracles (6-0) opliep.

Het liet zich niet ernstig aanzien, maar deze week kreeg hij toch weer last", verklaarde Van Marwijk. "Ik maak me daarom zorgen voor zondag." Henk Timmer verdedigt in Venlo waarschijnlijk wel weer het doel van Feyenoord. De keeper heeft geen last meer van een vleeswond bij zijn knie. "Als zich geen complicaties voordoen, keept hij gewoon", zei Van Marwijk.

Dwight Tiendalli en Jacob Lensky reizen niet mee naar Venlo. Beide spelers zijn nagenoeg fit maar Van Marwijk wil hen eerst nog een keer bij Jong Feyenoord laten meedoen."

AZ

Trainer Louis van Gaal van AZ weet nog niet of hij zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht Simon Cziommer en Kemy Agustien kan laten meespelen. De eerstgenoemde middenvelder heeft last van zijn voet. Agustien heeft een enkelblessure. Gijs Luirink, Stijn Schaars en Maarten Martens ontbreken al langer bij AZ.

Van Gaal ging vrijdag uitgebreid in op de nederlaag die AZ donderdag in de UEFA Cup bij 1 FC Nürnberg leed. De Duitsers scoorden tweemaal nadat Milano Koenders als linksback voor Barry Opdam in het veld was gekomen.

"Milano maakte een fout. Maar ik vind het veel erger dat daarna nog twee ervaren spelers in de fout gingen", doelde Van Gaal waarschijnlijk op Kew Jaliens en Agustien.

"Milano komt namelijk van een kleine club en heeft niet veel ervaring", aldus de trainer die middenvelder Demy de Zeeuw mogelijk een linie terughaalt.