BARCELONA/AMSTERDAM - Frank de Boer heeft zijn advocaat Cor Hellingman (en zaakwaarnemer Rob Cohen) ingeschakeld omdat hij met Patrick Kluivert en Edgar Davids betrokken zou zijn geweest bij vermeende nachtelijke escapades vóór de oefeninterland Nederland - Denemarken.

"Ik heb geen wijf gezien, dit is één grote leugen", reageert de aanvoerder van Oranje op de aantijging in de Deense krant BT.

Over nadere stappen beraden de spelers zich nog. De Boer: "We zijn in overleg wat we kunnen doen en wat het beste is. Of we nemen zelf actie of samen met de KNVB. We moeten ook bekijken of het zin heeft een rectificatie te eisen. We zijn aangetast in onze naam."

Kluivert

Sigi Lens, manager van Kluivert, vraagt zich af of het zin heeft stappen te ondernemen. "Het stuk is al geplaatst en is het niet duidelijk van wie het verhaal afkomstig is. Dus tegen wie moet je wat ondernemen? En de KNVB heeft een onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat het niet waar is."

Karel Jansen van het bureau Sport Promotion dat de zaken behartigt van De Boer: "We voeren hierover overleg. Het probleem is dat het verhaal al in de krant heeft gestaan."

Hard lachen

Edgar Davids moest "heel erg hard lachen" om het verhaal, laat zijn raadsman Robert Geerlings vanuit New York weten. "Edgar vindt het een heel grote grap. Dit is zo'n onzin, we hebben niet de behoefte er verder op te reageren."

De KNVB sprak woensdag het verhaal van de krant BT tegen in een persverklaring. De krant schreef dat de drie internationals in een suite van het spelershotel in Kopenhagen met enkele dames van plezier een feestje zouden hebben gebouwd.

Kira Eggers

Een van de vrouwen zou de beroemde stripper Kira Eggers

Rob Cohen zegt de affaire bij de KNVB te hebben neergelegd. "Zij moeten dit uit de wereld halen." De Boer: "Maar de KNVB kan niets meer doen, ze hebben dat onderzoek gedaan. Voor mij is dat genoeg. Eigenlijk heb ik ook geen zin me wéér te moeten verdedigen. Eerst die dopingaffaire en nu dit weer. Dit is verspeelde energie. Misschien dat die griet (Kira Eggers) is betaald om dit verhaal te vertellen."

Cohen vroeg de spelers of er iets klopte van het verhaal. "Ze hebben ontkend, ik geloof ze op hun woord. Die jongens zijn op en top profs. Ik weet er verder ook niets van." Rob Cohen gelooft ook niet dat de affaire voor de pas opgestapte bondscoach Louis van Gaal reden was te besluiten te vertrekken. Hij is de zaakwaarnemer van Van Gaal.

De dame in kwestie heeft inmiddels op haar site ook commentaar

/SPORTKNVB spreekt orgie Oranjespelers tegen