AMSTERDAM - Royston Drenthe ontkent dat hij op het punt staat naar Chelsea te vertrekken. "Ik speel voor Real Madrid en dat blijf ik de rest van het seizoen doen", liet hij donderdag weten.

"Ik heb geen idee waar al die geruchten over een vertrek naar een andere club vandaan komen. Ik heb namelijk nog nooit gesproken met Chelsea."

Drenthe stapte in de zomer over van Feyenoord naar Real Madrid, maar hij speelt daar weinig. Woensdag meldde de Spaanse krant Marca dat hij zo goed als zeker na de winterstop op huurbasis uitkomt voor Chelsea.

De club uit Londen toonde afgelopen zomer al interesse in hem. Ook Feyenoord zou Drenthe willen huren.

Partizan Belgrado

Drenthe, die nog een vijfjarig contract heeft in Spanje, stond woensdagavond sinds lange tijd weer in de basis bij de Madrilenen. De jeugdinternational maakte in de Trofeo Santiago Bernabéu tegen Partizan Belgrado zijn tweede goal van dit seizoen. Het jaarlijkse oefenduel werd door Real met 2-0 gewonnen.

Ook de met een vertrek in verband gebrachte doelman Jerzy Dudek pikte woensdag zijn speelminuten mee bij de Madrilenen. Trainer Bernd Schuster maakte in het oefenpotje geen gebruik van de diensten van de vaste basisspelers Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder.